McLaren

Vasta
Kasutaja avatar
Pistik
Ülemjuhataja
Postitusi: 843
Liitunud: Teisipäev, 31 Mai 2005, 16:58
Twitter: emolmesser
Kontakt:

McLaren

Postitus Postitas Pistik »

Vormeliskandaal võttis uue pöörde

Alonso tunnistas Ferrari infolekkest teadmist!
McLarenis leiba teeniv vormel-1 kahekordne maailmameister Fernando Alonso tunnistas esimest korda, et ta sai tõepoolest salajast teavet konkureerivast Ferrari tiimist, mistõttu alustatakse kõrgemal tasemel uuesti infolekke uurimist.

Soome telekanali MTV3 andmetel avaldas Rahvusvaheline Autospordiliit (FIA) hispaanlasele survet, ähvardades tollelt ära võtta võidusõitja superlitsentsi. Seepeale olevatki Alonso lõpuks paljastanud suvel puhkenud skandaali tagamaid.

Kahekordse maailmameistri ülestunnistusest selgub, et ta sai McLareni testisõitjalt Pedro de la Rosalt isiklikult elektronpostiga üksikasjalikke tehnilisi andmeid, mis olid välja lekkinud Ferrarist.

De la Rosa on sõprussuhetes McLareni peakonstruktori Mike Coughlaniga, kes sai omakorda informatsiooni Ferrari insenerilt Nigel Stepneylt.

McLaren on varem end kaitsnud väitega, et ükski teine töötaja peale Coughlani lekkinud andmetele ligi pääsenud ei ole ja info ei väljunud tiimi peakorterist, mistõttu polevat sellest olnud meeskonnale erilist abi.

Alonso ülestunnistus näitab aga seda, et Ferrari andmed levisid laiemas ringis, kui seni tunnistati.

FIA motospordi nõukogu ei määranud juuli lõpus McLarenile veel mingisugust karistust, kuid nüüd võib olukord kardinaalselt muutuda.

Autospordiliit tõdes tookord, et kui tulevikus peaks selguma, et McLaren tõesti sai kasu Ferrarile kuulunud materjalidest, siis võidakse meeskond eemaldada MM-sarjast nii tänavu kui ka järgmiseks hooajaks.
via Postimees

Asi läheb tõesti juba põnevaks. :D
Vasta