Hasartmängude mõju majandusele

Kommenteeri - Hasartmängude mõju majandusele

Hasartmängude mõju majandusele

Kui rääkida hasartmängudest mõtleb enamik inimesi automaatselt raha kulutamisele või mänguautomaatide mängimisest tekkivale sõltuvusele. Lihtsamalt öeldes on need sõnad saanud inimeste alateadvuses tugevalt negatiivse varjundi.

Hasartmängudel võib vaieldamatult olla mitmeid kahjulikke mõjusid, kuid reaalsus on see, et vaid suhteliselt väike osa mängijatest jääb sõltuvusse sellisel määral, et sellel oleks negatiivsed tagajärjed nende tervisele. Valdav osa inimesi kasutab hasartmänge lihtsalt meelelahutuseks ja playin.ee/kasiinoboonused/, nagu näiteks betsafe, võimaldavad ilma liigseid rahalisi riske võtmata lihtsalt mängida.

Vaatamata oma negatiivsetele külgedele moodustab hasartmängude valdkond tänapäeval olulise osa paljude riikide majandusest ning sellel on positiivne mõju tööhõivele, meelelahutustööstuse arengule, turismile ja see täidab olulisel määral paljude riikide eelarvet.

Hasartmängude ajalugu

Hasartmängud on kahtlemata köitnud inimesi iidsetest aegadest ja neid mainitakse isegi Piiblis. Euroopas ja Hiinas ei olnud hasartmängud tundmatud ja paljude tänapäevaste mängude juured on kaugesminevikus. Näiteks populaarne Keno mäng sai alguse Hiinast. 

Viimastel aastakümnetel on olnud buum igasuguste hasartmängude vallas, alates kraapekaartidest kuni kihlvedude, kasiinomängude ja loteriideni. Vaieldamatult kõige populaarsemaks on aga muutunud online hasartmängud ja see valdkond areneb pidevalt eelkõige tänu tehnoloogia ja interneti arengule.

Online kasiinode suurimaks eeliseks on nende ligipääsetavus, sest mängida saab praktiliselt igal ajal ja igal pool ning tänu kaasaegsetele maksemeetoditele on mängimine lihtne ja mugav.

Mõju majandusele

Maailmas on mitmeid näiteid selle kohta, kuidas hasartmängud võivad riigi majandust positiivselt mõjutada. Parim näide on ilmselt USA oma kuulsate keskustega nagu Las Vegas ja Reno. 

Siin ulatub aastane hasartmängude käive jahmatava 213 miljardi dollarini aastas, toetades sellega oluliselt riigi majandust, sest kuni 33 miljardit dollarit laekub riigieelarvesse maksude kaudu. 

Mõju tööhõivele on samuti märkimisväärne, kuna USA hasartmängusektoris töötab rohkem kui 1,7 miljonit inimest. Sarnase näite võib tuua ka Austraaliast, kus hasartmängud moodustavad mõnes piirkonnas kuni 13% kohalikust eelarvest.

Turismi edendamine

Lisaks riigieelarve täitmisele ja tööhõive mõjutamisele on hasartmängudel loomulikult ka kaudsed mõjud. Kogutud maksud võimaldavad regionaalset arengut, eelkõige parema infrastruktuuri, haiglate ja koolide rajamise osas.

Üks riigi jaoks kõige magusam sissetuleku allikas on turistide poolt riiki jäetav raha. Jah, turistid võivad tulla küll riiki, et külastada mõnda tuntud kasiinot või osaleda suurel pokkeriturniiril, kuid sellega ei piirdu nende riiki jäetav raha. Koos turismiga kasvab kindlasti ka käive majutusasutustes või restoranides. Kokkuvõttes avaldab see seega riigi majandusele olulist mõju.

Milline on olukord Euroopas?

Euroopa riikides domineerivad online hasartmängud. Viimastel aastatel on see pidevalt kasvanud 15% aastas, mis on arvestatav näitaja ja peegeldab selle meelelahutusvormi populaarsust. 

Kuigi igal Euroopa riigil on hasartmängude osas erinev seadusandlus, võib öelda, et ka siin on nende mõju mitme riigi majandusele pea sama oluline kui USA-s. Näiteks sellistes riikides nagu Saksamaa, Inglismaa või Prantsusmaa, kus hasartmängud moodustavad olulise osa riigi majandusest.

Hasartmängude tulevik

Hasartmängud olid, on ja jäävad püsima ka tulevikus. Tegemist on tulusa äriga, mille ulatus sunnib riiki looma seaduslikke standardeid tagamaks, et hasartmängud oleksid organiseeritud, vabad illegaalsest tegevusest ning kujutaksid endast võimalikult vähe ohtu mängijatele endile. 

Ka tulevikus on riikidel vaja välja töötada seadusandlust, mis hasartmängude arengut ratsionaalselt ja loogiliselt suunaks. Ainult nii on võimalik luua õiged tingimused selle valdkonna innovatsiooniks, parandada riigi majanduslikku olukorda ning suurendada tööhõivet ja turismi.

Lisas: pistik | Lisatud: 30.01.2023 12:01

Kommenteeri

BB-kood:


Smailid:
RõõmusNäitab keeltNaljakasKuriKurb
Nimi:

E-mail:

Kommentaar:


Vaata lisaks

Täna, 29. märtsil on Eestis pilves selgimistega ilm, sajab vihma

Täna, 29. märtsil on Eestis pilves selgimistega ilm. Sajab vihma. Hommikul on rannikul paiguti udu. Õhtu poole Edela-Eestis pilvisus hõreneb ja sajuvõimalus väheneb. Tuul pöördub kõikjal edelasse ja tugevneb 4-10, puhanguti kuni 15 m/s. Õhutemperatuur on 4..9, Kirde-Eestis kuni 12°C.

Ilm täna, 28. märtsil on Eestis vähese ja vahelduva pilvisusega peamiselt sajuta

Ilm täna, 28. märtsil on Eestis vähese ja vahelduva pilvisusega peamiselt sajuta. Puhub kagu- ja idatuul 4-10, puhanguti kuni 14 m/s. Õhutemperatuur on 8..14, rannikul kohati kuni 5°C.

Puugirihm kassile

Kui vanasti ei kardetud üldse puuke, siis viimastel aastatel on üha enam räägitud nii borrelioosist kui ka entsefaliidist ning nendega kaasnevatest tagajärgedest. Puugid võivad liikvel olla juba varakevadel (kui pole väga külm talv olnud), mistõttu me ei pruugi isegi veel aimata, et ilma soojenemisel üle 7 kraadi, võib looduses juba massiliselt puuke leiduda.

Õhu puhastamine loob kõigile tervisliku sisekliima

Kui päike välja piilub ja termomeetri näidud tõusevad, kogevad paljud meist õhus leiduva saaste tõttu tekkivaid hingamisraskuseid. Ebameeldivuste vältimiseks on väga oluline hoolitseda siseõhu puhtuse ja kvaliteedi eest, eriti juhul, kui peres on ka lapsi.

Mängi online mänge

Kaardimängud, puzzled, mahjong, võidusõit ja palju muud meelelahutust nii suurtele kui väikestele poistele ja tüdrukutele

Sünnipäeva e-kaardid

Saada tervitused digitaalselt e-kaardiga nii kaugele kui lähedale ja tee kõik rõõmsaks!

Sünnipäeva luuletused

Otsid luuletust või salmi, et see lisada kaardile, siit leiad kindlasti sobiva!

Teine Maailmasõda | Tihend | Silver | Motokross Online | EYTK | Vormel-1.ee | Ralliportaal.ee | WordPressi uudised ja õpetused