Peaminister Jüri Ratas ja president Kersti Kaljulaid külastasid eile õppust Kevadtorm

Peaminister Jüri Ratas ja president Kersti Kaljulaid külastasid eile õppust Kevadtorm

Peaminister Jüri Ratas ja president Kersti Kaljulaid külastasid eile õppust Kevadtorm

Peaminister Jüri Ratas ütles õppust Kevadtorm 2020 külastades, et meie Kaitsevägi on oodatult kõikideks olukordadeks valmis. „Kaitsevägi võttis viiruse puhkedes kasutusele läbimõeldud ja tõhusad meetmed selle leviku tõkestamiseks. Need võimaldasid nii erandlikus olukorras jätkata siiski tõhusat väljaõpet ja iseseisva kaitsevõime arendamist,“ lausus ta.

Loe ka: Ajateenija sai õppusel Kevadtorm 2020 vigastada

Ratas külastas õppuse juhtimispunkti Kaitseväe keskpolügoonil, kus sai 1. Jalaväebrigaadi ülema kolonel Vahur Karuse juhtimisel ülevaate Kevadtormi hetkeseisust ning seal osalevate ajateenijate, tegevväelaste ja liitlaste tegevusest. Lisaks kohtus ta reserviks ettevalmistatava 13. jalaväepataljoni sõduritega ning jälgis lahinglaskmisi.

„Ajateenijatele on Kevadtorm lõpueksam ning seepärast on selle toimumine ka vähendatud mahus äärmiselt oluline. Hea meel on näha, et kõik osapooled võtavad õppust niivõrd tõsiselt. See annab kindlustunde, et viiruse põhjustatud muredest hoolimata on Eesti julgeolek tagatud,“ sõnas Ratas.

Peaministri sõnul on Kaitsevägi ja Kaitseliit olnud oluliseks abiks koroonakriisi leevendamisel. Kaitsevägi saatis välihaigla Kuressaarde ja aidanud teisi asutusi isikukaitsevahenditega. Kaitseliitlased kaasati PPA toetuseks piirikontrolli taastamisse, mil üle Eesti on erinevates paikades ja asutustes abiks olnud üle 300 naiskodukaitsja.

Vaata ka:

President Kaljulaid külastas õppust Kevadtorm

Vabariigi president Kersti Kaljulaid külastas samuti eile õppust Kevadtorm, kus sai ülevaate õppuse senisest käigust ning kohtus keskpolügoonil lahinglaskmistel osalevate kaitseväelastega.

Riigipea sõnul on Kevadtorm vaatamata koroonakriisi poolt põhjustatud piirangutele täitnud oma peamise eesmärgi. „Kõik ajateenijatest moodustatud tulevased reservüksused said komplekteeritud ja kokkuharjutatud. Nagu kohapeal võis näha ja tunda, on tegemist motiveeritud, julgete ja teotahteliste võitlejatega, kes loodetavasti ka reservis olles säilitavad tugeva kokkukuuluvustunde ja reageerimiskiiruse,“ ütles president Kaljulaid.

„Selle kõige eest tuleb eelkõige tänada ja tunnustada ajateenijaid ja neid väljaõpetavaid tegevväelasi, kes alates eriolukorra algusest on pidanud püsima oma kasarmutes ja harjutusaladel, kuid selle tulemusel jäi Kaitsevägi koroonaviirusest praktiliselt puutumata,“ lisas president.

Presidendi võtsid kaitseväe keskpolügoonil vastu kaitseväe juhataja kindralmajor Martin Herem ja 1. jalaväebrigaadi ülem kolonel Vahur Karus, kes andsid presidendile ülevaate tänavuse õppuse käigust ja Kevadtormil osalevatest üksustest.

President Kaljulaid kohtus seejärel lahinglaskmistel osalevate 1. jalaväebrigaadi staabi- ja sidekompanii ja 21. jalaväepataljoni ajateenijate ning Eestis paikneva liitlaste lahingugrupi sõduritega.

25. aprillist kuni 8. maini vältav õppus Kevadtorm toimub 17. korda ning viiakse läbi Kaitseväe keskpolügoonil.

Vaata ka:

Lisas: pistik | Lisatud: 05.05.2020 13:42 | Uuendatud: 05.05.2020 13:42

Vaata lisaks

Täna, 18. aprillil 2024 on Eestis pilves selgimistega ilm

Täna, 18. aprillil on Eestis pilves selgimistega ilm, õhtupoolikul pilved hõrenevad. Kohati võib vähest vihma ja lörtsi sadada. Puhub valdavalt kirde- ja idatuul 4-10, rannikul puhanguti kuni 14 m/s. Õhutemperatuur on 3..8, põhjarannikul kohati kuni 1°C.

Täna, 17. aprillil 2024 on Eestis pilves selgimistega ilm, mitmel pool sajab vihma või lörtsi

Täna, 17. aprillil on Eestis pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab vihma, sekka võib tulla ka lörtsi. Puhub põhjakaare tuul 3-9, rannikul puhanguti kuni 12 m/s. Õhutemperatuur on 5..9, põhjakaare tuulele avatud rannikul kuni 3°C.

Täna, 16. aprillil 2024 on Eestis pilves selgimistega ilm, võimalik vähene vihm

Täna, 16. aprillil on Eestis pilves selgimistega ilm. Ennelõunal kohati võimalik vähene vihm, pärastlõunal sajab mitmel pool vihma, õhtul võib sekka tulla lörtsi. Puhub muutliku suunaga tuul 1-7, pärastlõunal Lääne-Eestis põhjakaare tuul 3-9 m/s. Õhutemperatuur on 5..10, rannikul kohati 3°C.

Täna, 15. aprillil 2024 on vahelduva pilvisusega sajuta ilm, esineb vihmahooge

Täna, 15. aprillil on Lääne-Eestis on vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Ida-Eestis on pilves selgimistega ilm ja vihmasadu taandub Peipsi taha, õhtul on ida pool kohatisi vihmahooge. Puhub loode- ja läänetuul 5-11, puhanguti kuni 15 m/s, õhtuks nõrgeneb. Õhutemperatuur on 4..11°C.

Mängi online mänge

Kaardimängud, puzzled, mahjong, võidusõit ja palju muud meelelahutust nii suurtele kui väikestele poistele ja tüdrukutele

Sünnipäeva e-kaardid

Saada tervitused digitaalselt e-kaardiga nii kaugele kui lähedale ja tee kõik rõõmsaks!

Sünnipäeva luuletused

Otsid luuletust või salmi, et see lisada kaardile, siit leiad kindlasti sobiva!

Teine Maailmasõda | Tihend | Silver | Motokross Online | EYTK | Vormel-1.ee | Ralliportaal.ee | WordPressi uudised ja õpetused