Mitmed Kinder kaubamärgi tooted on korjatud ennetavalt müügilt

Mitmed Kinder kaubamärgi tooted on korjatud ennetavalt müügilt

Mitmed Kinder kaubamärgi tooted on korjatud ennetavalt müügilt

Maiustustetootja Ferrero Ardennes S.A Belgia tootja on alustanud üle Euroopa mitmete Kinder kaubamärgi toodete tagasikutsumist ennetava meetmena. Tagasikutsutavaid tooteid seostatakse võimaliku Salmonellaga saastumisega.

Põllumajandus- ja Toiduameti peaspetsialist Triinu Allika sõnul on hetkel teada, et kõnelaused toodete partiid on jõudnud müügile AS Prisma Peremarket kauplustesse, kes kõrvaldas vastavad partiid müügilt ja algatas ka nende tagasikutsumise tarbijalt. „Amet jätkuvalt kogub informatsiooni tagasi kutsumisele kuuluvate toodete kohta. Kõik Eesti teadaolevad maaletoojaid ja edasimüüjaid on juhtumist teavitatud. Juhul, kui veel tooted on jõudnud Eestisse teavitab amet sellest jooksvalt,“ selgitas Allika.

Kinder tooteid seostatakse võimaliku saastumisega Salmonellaga ja salmonelloosi haigusjuhtumitega mitmes Euroopa riigis, sealhulgas Suurbritannias, Saksamaal, Iirimaal, Norras, Hollandis, Luksemburgis, Rootsis ja Prantsusmaal.

„Juhul, kui selgub, et teatud toodete partiid on jõudnud Eestisse, siis tuleb need müügilt eemaldada. Maaletoojad ja kauplejad peavad tooted tagasi kutsuma ka tarbijatelt,“ kirjeldas Allika. Selleks, et info jõuaks võimalikult paljude tarbijateni, on oluline, et maaletoojad korraldaksid vajadusel teavituse tagasikutsutud toodetest ka üleriigilise meedia vahendusel.

Euroopa Toiduohutusamet (EFSA) koos Euroopa Haiguste Ennetamise ja Tõrje Keskusega (ECDC) koostamas haiguspuhangu kiirhinnangut. Eesmärk on kaardistada hetkeolukord ja aidata riikidel ühiselt leida puhangu nakkusallikas ja see eemaldada. EFSA and ECDC investigate multi-country Salmonella outbreak linked to chocolate products.

Salmonelloos on nakkushaigus, mida põhjustab Salmonella bakter. Salmonellad on looduses laialt levinud mikroorganismid, mis esinevad loomade seedetraktis, aga ka linnumunades, toorpiimas ja mujal loomsetes ning mitteloomset päritolu toiduainetes. Salmonella on toidul märkamatu ega muuda toidu lõhna ja maitset. See on kõige sagedamini esinev bakteriaalne toidumürgitus. Salmonelloosi ennetamiseks tuleb täita isiku- ja toiduhügieeninõudeid. Salmonella kohta leiab rohkem ameti kodulehelt.

Tarbijatel, kes on kõnealustest partiidest endale tooteid soetanud, on õigus pöörduda kaebusega kaupleja poole, kust toode osteti. AS Prisma Peremarket kutsub tagasi järgmiste toodete partiid:

Lisas: pistik | Lisatud: 07.04.2022 12:57

Vaata lisaks

Täna, 18. mail 2024 on Eestis selge, kohati vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm

Täna, 18. mail on Eestis selge, kohati vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm. Puhub idakaare tuul 3-9 m/s, Lääne-Eesti saartel ja rannikul ka muutliku suunaga tuul 1-7 m/s. Õhutemperatuur on 20..26, rannikul kohati kuni 14°C.

Chanel lõhnad - ikooniline aroom läbi aegade

Alates legendaarsest Nº5-st, mis on jäänud parfüümimaailma ikooniks, on Chanel pakkunud laia valikut parfüüme, mis peegeldavad naiselikkust ja julgust.

Täna, 15. mail 2024 on Eestis vähese ja vahelduva pilvisusega ilm

Täna, 15. mail on Eestis vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga, pärastlõunal puhub valdavalt läänekaare tuul 3-9 m/s. Õhutemperatuur on 18..22, rannikul kohati kuni 15°C.

Täna, 14. mail 2024 on Eestis vähese ja vahelduva pilvisusega ilm, sajab nõrka hoovihma

Täna, 14. mail on Eestis vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab nõrka hoovihma. Puhub muutliku suunaga tuul 1-7 m/s. Õhutemperatuur on 15..20, rannikul kohati 10°C ümber.

Mängi online mänge

Kaardimängud, puzzled, mahjong, võidusõit ja palju muud meelelahutust nii suurtele kui väikestele poistele ja tüdrukutele

Sünnipäeva e-kaardid

Saada tervitused digitaalselt e-kaardiga nii kaugele kui lähedale ja tee kõik rõõmsaks!

Sünnipäeva luuletused

Otsid luuletust või salmi, et see lisada kaardile, siit leiad kindlasti sobiva!

Teine Maailmasõda | Tihend | Silver | Motokross Online | EYTK | Vormel-1.ee | Ralliportaal.ee | WordPressi uudised ja õpetused