Terviseamet hoiatab! Haigustunnustega avalikus ruumis liikumine võib piirangud tagasi tuua

Terviseamet hoiatab! Haigustunnustega avalikus ruumis liikumine võib piirangud tagasi tuua

Terviseamet hoiatab! Haigustunnustega avalikus ruumis liikumine võib piirangud tagasi tuua

Positiivse proovi andnud haigusnähtudega tartlane külastas nii spad, ööklubi, kino kui ka erinevaid kauplusi. Terviseameti hinnangul võib selline vastutustundetu käitumine valla päästa uue koroonaviiruse puhangu.

Vaata ka: Koroonaviiruse üldinfo ja Koroonaviiruse kaart ja statistika

Hetkel teadaoleva info põhjal külastas positiivse proovi andnud inimene nakkusohtlikul perioodil 18. juulil ööklubi Vabank ja järgmisel päeval Meresuu SPAd. Lisaks külastas koroonaviirusesse nakatunu erinevaid kauplusi ning 23. juulil ka Tartu Lõunakeskuses kell 21.00 algavat kinoseanssi.   

Terviseameti Lõuna regionaalosakonna juht Tiia Luhti sõnul on tegu äärmiselt ohtliku käitumisega, mis lisaks enda tervise ohtu seadmisele võib avaldada mõju ka nii-öelda teise laine tekkele. „Sellise käitumise tulemusena võib nakkus hakata laialt levima, sellel on aga oma tagajärjed normaalse elu juurde naasmisel ,“ ütles Luht, kelle sõnade kohaselt tuleb mistahes haigusnähtudega püsida kodus ja oma perearstiga ühendust võtta. „Erinevate suurürituste tulek ja ühiskonna tavapärane funktsioneerimine sõltuvad otseselt meie vastutustundlikkusest. Mida rohkem me seda tõsiasja ignoreerime, seda tõsisem saab olema tagajärg meie kõigi jaoks.“  

Inimestel, kellel võis koroonaviirust kandva inimesega kokkupuude olla, tuleb oma tervist jälgida ning haigussümptomite ilmnemisel perearstile helistada.

Tänase seisuga on Eestis  registreeritud 2028 laboratoorselt kinnitatud COVID-19 haigusjuhtu, haigestumus 100 000 elaniku kohta on 152,1. Esimene SARS-CoV-2 test tehti Eestis 5. veebruaril, kokku on testitud 8,5% Eesti elanikest. Testid on positiivseks osutunud 1,8 protsendil juhtudest, suurem positiivsete osakaal on Saaremaal (10,9%), Võrumaal (2,8%) ja Pärnumaal (2,0%).

Terviseamet tuletab meelde, et COVID-19 põhjustava koroonaviiruse SARS-CoV-2 leviku vältimiseks endiselt nii hoolikalt käsi pesta, haigena koju jääda kui kaaskodanikele piisavalt hingamisruumi jätta. Endiselt peavad kauplused hoolitsema käte desinfitseerimise vahendite olemasolu eest. Koroonaviirus levib nakkuslikult inimeselt tervele eelkõige lähikontakti teel. Lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed on 15 minuti vältel teineteisele lähemal kui 2 meetrit.

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

Allikas: Terviseamet


Teema: Koroonaviirus

Lisas: pistik | Lisatud: 24.07.2020 14:37 | Uuendatud: 24.07.2020 14:37

Vaata lisaks

Täna, 17. aprillil 2024 on Eestis pilves selgimistega ilm, mitmel pool sajab vihma või lörtsi

Täna, 17. aprillil on Eestis pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab vihma, sekka võib tulla ka lörtsi. Puhub põhjakaare tuul 3-9, rannikul puhanguti kuni 12 m/s. Õhutemperatuur on 5..9, põhjakaare tuulele avatud rannikul kuni 3°C.

Täna, 16. aprillil 2024 on Eestis pilves selgimistega ilm, võimalik vähene vihm

Täna, 16. aprillil on Eestis pilves selgimistega ilm. Ennelõunal kohati võimalik vähene vihm, pärastlõunal sajab mitmel pool vihma, õhtul võib sekka tulla lörtsi. Puhub muutliku suunaga tuul 1-7, pärastlõunal Lääne-Eestis põhjakaare tuul 3-9 m/s. Õhutemperatuur on 5..10, rannikul kohati 3°C.

Täna, 15. aprillil 2024 on vahelduva pilvisusega sajuta ilm, esineb vihmahooge

Täna, 15. aprillil on Lääne-Eestis on vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Ida-Eestis on pilves selgimistega ilm ja vihmasadu taandub Peipsi taha, õhtul on ida pool kohatisi vihmahooge. Puhub loode- ja läänetuul 5-11, puhanguti kuni 15 m/s, õhtuks nõrgeneb. Õhutemperatuur on 4..11°C.

Täna, 14. aprillil 2024 on Eestis pilves selgimistega ilm, sajab vihma

Täna, 14. aprillil on Eestis pilves selgimistega ilm. Vihmasadu levib saartelt üle maa kirde suunas. Puhub lõunakaare tuul 3-9, rannikul puhanguti kuni 12 m/s, keskpäeva paiku saartelt alates tugevneb edela- ja läänetuul 7-14, puhanguti kuni 20, hilisõhtul saartel ja läänerannikul kuni 23 m/s. Õhutemperatuur on 6..11°C.

Mängi online mänge

Kaardimängud, puzzled, mahjong, võidusõit ja palju muud meelelahutust nii suurtele kui väikestele poistele ja tüdrukutele

Sünnipäeva e-kaardid

Saada tervitused digitaalselt e-kaardiga nii kaugele kui lähedale ja tee kõik rõõmsaks!

Sünnipäeva luuletused

Otsid luuletust või salmi, et see lisada kaardile, siit leiad kindlasti sobiva!

Teine Maailmasõda | Tihend | Silver | Motokross Online | EYTK | Vormel-1.ee | Ralliportaal.ee | WordPressi uudised ja õpetused