Valitsus kehtestab 25. septembrist üleriigilise öise alkoholimüügi keelu

Valitsus kehtestab 25. septembrist üleriigilise öise alkoholimüügi keelu

Valitsus kehtestab 25. septembrist üleriigilise öise alkoholimüügi keelu

Valitsus kiitis heaks üleriigilise alkoholimüügi piirangu, mis hakkab kehtima 25. septembri ööl vastu 26. septembrit alates kella 00.00st.

Vaata ka: Koroonaviirus maailmas ja Eesti koroonaviiruse kaart ja statistika

Öise alkoholimüügi keeld kehtib 00.00st kuni 10.00ni kõigis kohtades, kus müüakse alkoholi kohapeal tarbimiseks, näiteks baarides, ööklubides, restoranides, teatripuhvetites või hotellides.

Piirang kehtib kuni 24. oktoobrini (kaasa arvatud) ning valitsus hindab selle jätkamise vajadust nädal enne piirangu kehtivusaja lõppu. Seoses valitsuse kehtestatava üleriigilise piiranguga lõpevad 25. septembrist kella 00.00st politsei- ja piirivalveameti kehtestatud piirkondlikud alkoholimüügi keelud.

«Eestis on toimunud hüppeline COVID-19 nakkuse leviku kasv ning seetõttu on vajalik ja põhjendatud taaskord kehtestada üleriigiline piirang,» nentis peaminister Jüri Ratas. «Nagu oleme näinud, levib koroonaviirus eriti hästi pidudel. Alkoholi tarbimine paraku mõjutab inimeste käitumist viisil, mis soodustab viiruse levikut. Seoses sellega kutsun inimesi üles mitte andma oma riskikäitumisega viiruse levikule uusi võimalusi ei avalikus kohas ega erapeol.»

Terviseameti andmetel on 17. septembri seisuga viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta 25,36. Võrdluseks, 1. augustil oli sama näitaja 4,4 ja 15. augustil 8,4. Nakkuse leviku kasv on olulisel määral põhjustatud Tartu ja Ida-Viru maakonnas baarides alguse saanud nakkuskolletest. Käesoleval hetkel ei ole uusi nakkusjuhte viimase 14. päeva jooksul registreeritud vaid Järva, Valga, Põlva ning Hiiu maakonnas. Lisaks on viimase 14 päeva jooksul lisandunud 31 haigestunud inimest, kelle elukohta ei ole veel kohaliku omavalitsuse üksuse täpsusega määratud.

Valitsus tugines üleriigilise alkoholimüügi piirangu kehtestamisel teadusnõukoja toetavale seisukohale.

Järelevalvet alkoholimüügi piirangu täitmise üle peab tegema kohalik omavalitsus.


Teema: Koroonaviirus

Lisas: pistik | Lisatud: 18.09.2020 07:06 | Uuendatud: 18.09.2020 07:06

Vaata lisaks

Täna, 18. aprillil 2024 on Eestis pilves selgimistega ilm

Täna, 18. aprillil on Eestis pilves selgimistega ilm, õhtupoolikul pilved hõrenevad. Kohati võib vähest vihma ja lörtsi sadada. Puhub valdavalt kirde- ja idatuul 4-10, rannikul puhanguti kuni 14 m/s. Õhutemperatuur on 3..8, põhjarannikul kohati kuni 1°C.

Täna, 17. aprillil 2024 on Eestis pilves selgimistega ilm, mitmel pool sajab vihma või lörtsi

Täna, 17. aprillil on Eestis pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab vihma, sekka võib tulla ka lörtsi. Puhub põhjakaare tuul 3-9, rannikul puhanguti kuni 12 m/s. Õhutemperatuur on 5..9, põhjakaare tuulele avatud rannikul kuni 3°C.

Täna, 16. aprillil 2024 on Eestis pilves selgimistega ilm, võimalik vähene vihm

Täna, 16. aprillil on Eestis pilves selgimistega ilm. Ennelõunal kohati võimalik vähene vihm, pärastlõunal sajab mitmel pool vihma, õhtul võib sekka tulla lörtsi. Puhub muutliku suunaga tuul 1-7, pärastlõunal Lääne-Eestis põhjakaare tuul 3-9 m/s. Õhutemperatuur on 5..10, rannikul kohati 3°C.

Täna, 15. aprillil 2024 on vahelduva pilvisusega sajuta ilm, esineb vihmahooge

Täna, 15. aprillil on Lääne-Eestis on vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Ida-Eestis on pilves selgimistega ilm ja vihmasadu taandub Peipsi taha, õhtul on ida pool kohatisi vihmahooge. Puhub loode- ja läänetuul 5-11, puhanguti kuni 15 m/s, õhtuks nõrgeneb. Õhutemperatuur on 4..11°C.

Mängi online mänge

Kaardimängud, puzzled, mahjong, võidusõit ja palju muud meelelahutust nii suurtele kui väikestele poistele ja tüdrukutele

Sünnipäeva e-kaardid

Saada tervitused digitaalselt e-kaardiga nii kaugele kui lähedale ja tee kõik rõõmsaks!

Sünnipäeva luuletused

Otsid luuletust või salmi, et see lisada kaardile, siit leiad kindlasti sobiva!

Teine Maailmasõda | Tihend | Silver | Motokross Online | EYTK | Vormel-1.ee | Ralliportaal.ee | WordPressi uudised ja õpetused