Koroonaviirus Eestis, 1. november: ööpäevaga tehti 80 positiivset testi

Koroonaviirus Eestis, 1. november: ööpäevaga tehti 80 positiivset testi

Koroonaviirus Eestis, 1. november: ööpäevaga tehti 80 positiivset testi

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1201 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 80 testi tulemus osutus positiivseks, see on 6,7% testitutest.

Vaata ka: Koroonaviirus maailmas ja Eesti koroonaviiruse kaart ja statistika

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 46 inimesel. Ida-Virumaale lisandus 8 ning Hiiumaale ja Tartumaale 4 positiivset testitulemust. Pärnumaale lisandus kaks ning Jõgevamaale, Läänemaale, Lääne-Virumaale, Saaremaale ja Valgamaale üks uus koroonaviiruse juhtum. 11 positiivse testi tulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht. Reeglina on sellisel juhul tegemist välismaalastega.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 68,28 ning positiivsete tulemuste osakaal tehtud testidest 4,3%.

Terviseameti peadirektor Üllar Lanno sõnul on viimasel ajal tõusnud positiivsete testide osakaal: kui koguarvestuses on positiivseid tulemusi alla kahe protsendi, siis möödunud ööpäeva vaates oli vastav näitaja kolm ja pool korda suurem. Lanno sõnul on murettekitav Harjumaa olukord, mille haigusjuhtude osakaal oli möödunud ööpäeval ligi 60 protsenti. Omakorda enam kui kaks kolmandikku Harjumaa juhtumitest asub rahvastikuregistri kohaselt Tallinnas. „Kuna nakatumiste arv on kasvanud, tuleb väga tõsiselt järgida terviseameti antud juhiseid ning hoida distantsi nii tööl kui avalikus ruumis viibides,“ ütles Lanno.

Harjumaa 46 uuest juhtumist 32 on Tallinnas. Kaheksal juhul saadi viirus pereliikmelt ning ühel juhul tuttavalt. Kokku toodi viirus välismaalt sisse kolmel korral – ühel korral Hispaaniast, ühel korral Ühendkuningriigist ja ühel korral Belgiast. Viie juhtumi puhul pole nakkusallikas teada, ülejäänud juhtumite asjaolud on täpsustamisel. 

31. oktoobri Harjumaa juhtudest oli 15 seotud perekondliku nakatumisega, 11 korral saadi viirus tuttavalt ning kaheksal korral töökohal. Kolm haigusjuhtu toodi sisse Venemaalt, kaks Ukrainast ja üks Rootsist. Enam kui kolmekümnel korral nakkusallikas ei selgunud.

Põhja regionaalosakonna jälgimisel on üle 3 000 inimese, kellest 595 on haigestunud. Kokku saab põhja regionaalosakonna tööpiirkonnas eristada 14 kollet: esimese töökoha koldega on seotud 42, teise töökoha koldega kaheksa ning kolmanda töökoha koldega samuti kaheksa haigestunut. Perekonna koldes on viis inimesest. Esimeses kooli koldes on kuus ja  teises kooli koldes on viis haigestunut. Neljandas töökoha koldes on 10 nakatunut ning viiendas töökoha koldes kokku kuus inimest. Peokoldes on 17 inimest. Kuuendas töökoha koldes on kaheksa haigestunut. Hooldekeskuse koldes on 33 inimest. Seitsmendas töökoha koldes on kuus inimest. Kaheksandas töökoha koldes ja spordikoldes on kummaski viis haigusjuhtu.

Ida-Virumaa uutest juhtumitest kolm on seotud nakatumisega töökohal, kahel juhul nakatusid lasteaia töötajad. Ühel juhul saadi viirus koolist, ühel juhul pereliikmelt ja ühel juhul tuttavalt. Üks haigusjuht toodi sisse Rootsist ja üks Poolast.

Lääne-Virumaa uus haigusjuht on seotud nakatumisega töökohal.

Ida regiooni tööpiirkonnas on seitse aktiivset kollet: Sillamäe esimese kooli koldega on seotud 36, Jõhvi hooldekeskuse koldega 21, Narva-Jõesuu töökoha koldega 10, Sillamäe teise kooli koldega üheksa, Narva töökoha koldega seitse ning Narva lasteaia koldega seitse nakatumist. Vangla koldes on positiivse proovi andnud 88 inimest, neist kaks on vangla töötajad – siia on sisse arvestatud täna hommikul laekunud 6 positiivset testitulemust, mis lähevad ametlikult homsesse statistikasse.

Ida regionaalosakonna jälgimisel on ligi 1 000 inimest, kellest haigestunud on 203.

Üks Tartumaale  lisandunud juhtum on sisse toodud Soomest, teise juhtumi asjaolud on selgitamisel. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on ligi 350 inimest, kellest 54 on haigestunud. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on üks aktiivne kolle, milleks on 20 inimesega Jõgevamaa töökoha kolle.

Üks Hiiumaa nakatunu sai haiguse pereliikmelt, teised Hiiumaa juhtumid on selgitamisel. Läänemaa haigestunu sai viiruse pereliikmelt, Pärnumaa juhtumite asjaolud on selgitamisel. Lääne regionaalosakonna jälgimisel on 260 inimest, kellest 55 on haigestunud.

Haiglaravi vajab 43 inimest

1. novembri hommikuse seisuga viibib haiglas 43 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel on kaks patsienti. Koju saadeti üks inimene, uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati kolm.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 550 COVID-19 haigusjuhtumit 536 inimesega.

1. novembri seisuga on tervenenud 3 824 inimest. Neist 2 789 inimese (72,9%) haigusjuhtum on lõpetatud, 1 035 inimese (27,1%) puhul on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on kokku tehtud ligi 264 000 esmast testi, nendest 4 985 ehk 1,89 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Viiruse leviku pidurdamine on igaühe vastutus

Viiruse leviku peatamine ja ühiskonna avatuna hoidmise tagab meie kõigi vastutustundlik käitumine. Koroonaviirus levib inimeselt inimesele ja igal inimesel on väga oluline roll viiruse leviku piiramisel.

Testi tuleb end esimesel võimalusel. Viimasel ajal on näha asümptomaatiliste viirusekandjate osakaalu kasvu. Samuti on suurenenud positiivsete testide osakaal ööpäevaga tehtud testide hulgas, mis viitab ohule, et tekkida võib viiruse varjatud levik. Terviseamet kutsub ka kergete haigusnähtude korral kõiki inimesi testima minema!

Valitsus lühendas  nii piiriületuse järgse liikumisvabaduse piirangu kui ka koroonaviirusesse nakatunu lähikontaktse karantiini kestust 14-lt 10 päevale. Lähikontaktne peab karantiini lühendamiseks tegema mitte varem kui 10. päeval koroonaviiruse testi, mille tulemus peab olema negatiivne. Teadusuuringute järgi tekivad umbes 95 protsendil inimestest haigusnähud 10 päeva jooksul pärast haigega kokkupuudet. Isolatsiooniperioodi on juba lühendanud mitmed Euroopa riigid, nende seas ka Soome ja Läti.

Laadi alla HOIA rakendus

Laadi Google Play või App Store’i kaudu oma telefoni mobiilirakendus HOIA, mis teavitab sind, kui oled olnud lähikontaktis koroonaviiruse kandjaga. Samuti saad nii anonüümselt teavitada teisi kasutajaid enda haigestumisest. Rakenduse kasutajate telefonid vahetavad omavahel anonüümseid koode ning riik, rakenduse tootja ega telefoni tootja ei saa teada, kes kellega lähikontaktis oli. Loe lisa www.hoia.me.

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

Tervise ja heaolu infosüsteemide keskuse (TEHIK) andmetel on tänase seisuga HOIA mobiilirakendust alla laaditud 169 401 korda ja haigeks märkinuid 176.

Koroonatestimine.ee koduleht koondab infot saatekirjaga, piiriülese ja tasulise testimise kohta. Lisaks on seal vajalik info arstidele ning tööandjatele. Lisaks on sel lehel võimalik broneerida endale aeg saatekirja olemasolul, saada sertifikaadi infot, klienditoe numbreid ja asukoha koordinaate testimiskohtade kohta jne.


Teema: Koroonaviirus

Lisas: pistik | Lisatud: 01.11.2020 11:08 | Uuendatud: 01.11.2020 11:08

Vaata lisaks

Täna, 19. aprillil 2024 on Eestis peamiselt pilves ilm

Täna, 19. aprillil on Eestis peamiselt pilves ilm. Pärastlõunal hakkab Ida-Eestis lund ja lörtsi sadama, õhtu poole võib ka tuisata. Sajuala laieneb loode suunas ja teedel suureneb libeduseoht. Puhub kirde- ja põhjatuul 4-11, puhanguti 13, põhjarannikul ja Peipsi ääres kuni 15 m/s, õhtul pöördub tuul järk-järgult loodesse. Õhutemperatuur on -1..+4°C.

Täna, 18. aprillil 2024 on Eestis pilves selgimistega ilm

Täna, 18. aprillil on Eestis pilves selgimistega ilm, õhtupoolikul pilved hõrenevad. Kohati võib vähest vihma ja lörtsi sadada. Puhub valdavalt kirde- ja idatuul 4-10, rannikul puhanguti kuni 14 m/s. Õhutemperatuur on 3..8, põhjarannikul kohati kuni 1°C.

Täna, 17. aprillil 2024 on Eestis pilves selgimistega ilm, mitmel pool sajab vihma või lörtsi

Täna, 17. aprillil on Eestis pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab vihma, sekka võib tulla ka lörtsi. Puhub põhjakaare tuul 3-9, rannikul puhanguti kuni 12 m/s. Õhutemperatuur on 5..9, põhjakaare tuulele avatud rannikul kuni 3°C.

Täna, 16. aprillil 2024 on Eestis pilves selgimistega ilm, võimalik vähene vihm

Täna, 16. aprillil on Eestis pilves selgimistega ilm. Ennelõunal kohati võimalik vähene vihm, pärastlõunal sajab mitmel pool vihma, õhtul võib sekka tulla lörtsi. Puhub muutliku suunaga tuul 1-7, pärastlõunal Lääne-Eestis põhjakaare tuul 3-9 m/s. Õhutemperatuur on 5..10, rannikul kohati 3°C.

Mängi online mänge

Kaardimängud, puzzled, mahjong, võidusõit ja palju muud meelelahutust nii suurtele kui väikestele poistele ja tüdrukutele

Sünnipäeva e-kaardid

Saada tervitused digitaalselt e-kaardiga nii kaugele kui lähedale ja tee kõik rõõmsaks!

Sünnipäeva luuletused

Otsid luuletust või salmi, et see lisada kaardile, siit leiad kindlasti sobiva!

Teine Maailmasõda | Tihend | Silver | Motokross Online | EYTK | Vormel-1.ee | Ralliportaal.ee | WordPressi uudised ja õpetused