Ööpäevaga lisandus 63 uut positiivset koroonaviiruse testi

Kommenteeri - Ööpäevaga lisandus 63 uut positiivset koroonaviiruse testi

 Ööpäevaga lisandus 63 uut positiivset koroonaviiruse testi

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1192 COVID-19 viiruse testi, millest viis protsenti ehk 63 osutusid positiivseks. Rahvastikuregistri andmetele tuginedes tuli ööpäevaga enim uusi koroonaviiruse juhte juurde Saaremaal (23), Ida-Virumaal (16) ja Harjumaal (12).

Vaata ka: Koroonaviiruse info ja kaardid ja Koroonaviiruse leviku ulatus Eesti kaardil maakonnapõhiselt 5. aprill 2020 seisuga

5. aprilli hommiku seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 130 inimest, kellest 17 on juhitaval hingamisel. Haiglatest on välja kirjutatud 62 inimest. COVID-19 viiruse tõttu suri eelmisel ööpäeval PERHis ravil olnud 73-aastane mees ning Kuressaare haiglas ravil olnud 81-aastane mees. Kokku on Eestis COVID-19 viiruse tõttu surnud 15 inimest.

Eestis on kokku tehtud 21 004 testi, nendest 1097 ehk 5% olid positiivsed.  Statistiliste andmete avaldamise eest vastutav Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskus (TEHIK) korrigeeris ka varem võetud proovide andmeid. Selle tulemusena lisandus 3. aprilli statistikasse 16 positiivset testi.

Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse selgitus:

Täna hommikul tuvastasime tervise infosüsteemi laekunud laboritulemuste hulgas dokumente, mille muutunud tehniline tunnust ei arvestatud COVID-19 statistilisse aruandesse. Korrigeeritud tulemused mõjutavad 3. aprilli statistikat. Tagantjärele lisandus 3. aprilli COVID-19 aruandesse kokku 16 positiivset esmakordset testi.

Avaandmetes avaldame alati ajakohaseid ja kord ööpäevas uuenevaid andmeid tervise infosüsteemi (TIS) andmestikult. Tervishoiuteenuse osutajatel (sh laboritel) on võimalik tagantjärgi dokumente parandada, muuta ja tühistada. Dokumentide muutmine võib toimuda näiteks andmekvaliteedi parendamise eesmärgil. Sel juhul saadetakse labori infosüsteemist tervise infosüsteemi juba varem saadetud dokumendist uus versioon ning eelmine versioon muutub kehtetuks. Seetõttu tulemuste tänase koondarvu korral ei saa teha tehet eilne koondarv + 24 tunni laekunud tulemused, vaid aegreal arvutatakse tulemuste koondnumber hetkel  kehtivate tulemuste koondsummana. See põhimõte kehtib nii negatiivsete kui ka positiivsete tulemuste korral.

Eestis on viirushaiguse COVID-19 tuvastamise võimekus täna terviseameti, Tartu Ülikooli kliinikumi, SYNLABi, Põhja-Eesti regionaalhaigla, Ida-Viru keskhaigla, Pärnu haigla ja Ida-Tallinna keskhaigla laborites.

Seoses riigis välja kuulutatud eriolukorraga kehtib esialgu 1. maini kõigis sotsiaalhoolekandeasutustes, haiglates ja kinnipidamisasutustes külastuskeeld. COVID-19 nakkuse leviku takistamiseks peatati plaaniline ravi väljaspool riiklikku haiglavõrku. Eraraviasutused ja hambaravikliinikud jätkavad ainult vältimatu abi pakkumist. Plaaniline ravitegevus peatatakse, et tõkestada nakkuse levikut ning hoida kokku isikukaitsevahendeid. Juba alustatud plaanilise ravi lõpuleviimise otsustab arst koos patsiendiga, hinnates igat üksikut juhtu. Lõpuni  peab viima plaanilised tegevused, mille katkestamine seaks ohtu inimese tervise.

Allikas: Terviseamet

Lisas: pistik | Lisatud: 05.04.2020 11:33 | Uuendatud: 05.04.2020 11:33

Kommenteeri

BB-kood:


Smailid:
RõõmusNäitab keeltNaljakasKuriKurb
Nimi:

E-mail:

Kommentaar:


Vaata lisaks

Ilm täna, 28. märtsil on Eestis vähese ja vahelduva pilvisusega peamiselt sajuta

Ilm täna, 28. märtsil on Eestis vähese ja vahelduva pilvisusega peamiselt sajuta. Puhub kagu- ja idatuul 4-10, puhanguti kuni 14 m/s. Õhutemperatuur on 8..14, rannikul kohati kuni 5°C.

Puugirihm kassile

Kui vanasti ei kardetud üldse puuke, siis viimastel aastatel on üha enam räägitud nii borrelioosist kui ka entsefaliidist ning nendega kaasnevatest tagajärgedest. Puugid võivad liikvel olla juba varakevadel (kui pole väga külm talv olnud), mistõttu me ei pruugi isegi veel aimata, et ilma soojenemisel üle 7 kraadi, võib looduses juba massiliselt puuke leiduda.

Õhu puhastamine loob kõigile tervisliku sisekliima

Kui päike välja piilub ja termomeetri näidud tõusevad, kogevad paljud meist õhus leiduva saaste tõttu tekkivaid hingamisraskuseid. Ebameeldivuste vältimiseks on väga oluline hoolitseda siseõhu puhtuse ja kvaliteedi eest, eriti juhul, kui peres on ka lapsi.

Täna, 25. märtsil 2024 on Eestis peamiselt pilves ilm, sajab vihma ja lörtsi

Täna, 25. märtsil on Eestis peamiselt pilves ilm, õhtu poole pilvisus hõreneb. Mitmel pool sajab vihma ja lörtsi, hommikupoolikul ka lund. Hommikul ja õhtul on kohati udu ning võib olla libedaid teelõike. Tuul on muutliku suunaga 1-7 m/s. Õhutemperatuur on 0..+5°C.

Mängi online mänge

Kaardimängud, puzzled, mahjong, võidusõit ja palju muud meelelahutust nii suurtele kui väikestele poistele ja tüdrukutele

Sünnipäeva e-kaardid

Saada tervitused digitaalselt e-kaardiga nii kaugele kui lähedale ja tee kõik rõõmsaks!

Sünnipäeva luuletused

Otsid luuletust või salmi, et see lisada kaardile, siit leiad kindlasti sobiva!

Teine Maailmasõda | Tihend | Silver | Motokross Online | EYTK | Vormel-1.ee | Ralliportaal.ee | WordPressi uudised ja õpetused