Koroonaviirus Eestis, 27. august: ööpäevaga lisandus 14 positiivset testi

Kommenteeri - Koroonaviirus Eestis, 27. august: ööpäevaga lisandus 14 positiivset testi

Koroonaviirus Eestis, 27. august: ööpäevaga lisandus 14 positiivset testi

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1378 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 14 testi tulemus osutus positiivseks.

Vaata ka: Koroonaviirus maailmas ja Koroonaviiruse kaart ja statistika

Rahvastikuregistri andmete kohaselt jagunesid positiivsed koroonaviiruse testi tulemused võrdselt (7 ja 7) Harjumaa ja Ida-Virumaa vahel.

Ida-Virumaal on kokku üle 70 haigestunu

Kaks Ida-Virumaa haigestunut on Estonia kaevanduse töötajad ning kolm kaevanduse töötajate lähikontaktsed. Ühel juhul oli haigestunu lähikontaktis reisilt naasnud inimesega, ühel juhul on haigestumise asjaolud selgitamisel. 

Estonia kaevanduses on kokku nakatunud 23 töötajat, neist kaks esimest viibisid meelelahutusasutuses Jõhvi Kelder. Lisaks on haigestunud 18 kaevanduse töötajate pereliiget ja tuttavat. Kuna kaks esimest Jõhvi Keldris nakatunud töötajat lähevad arvestuslikult Jõhvi Keldri kolde arvestusse, on Estonia kaevanduse koldega seotud hetkel 39 koroonaviiruse juhtu. 

Ida-Virumaa nii-öelda Jõhvi Keldri koldega on tänaseks seotud 9 baari külastajat, kellest 2 on Estonia kaevanduse töötajad. Koldega on kokku seotud 15 inimest, neist  kuus on baaris viibinute pereliikmed ja tuttavad.

Ojamaa kaevanduse koldega on seotud hetkel seitse inimest. Kokku jälgib terviseameti ida regioon enam kui 500 inimest, kellest 72 on haigestunud.

Seitsmest viimase ööpäeva lisandunud Harjumaa nakatunust kaks on koroonaviiruse kandja lähikontaktsed, ülejäänud viiel juhul on nakkusallikas selgitamisel.

Perioodil 25.-26. august lisandunud Harjumaa seitsmest juhust kaks olid sisse toodud Euroopast, kolmel korral sai nakatunu koroonaviiruse oma pereliikmelt või tuttavalt. Kahel juhul nakkusallikat täielikult välja selgitada ei õnnestunud.

Haiglaravil viibib 10 inimest

26. augusti hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 10 inimest, juhitaval hingamisel ei ole ühtegi patsienti. Avati üks uus juhtum ning üks inimene viidi COVID-19 osakonnast üle teise osakonda.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 405 COVID-19 haigusjuhtumit  392 inimesega.

Tänase seisuga on tervenenud 2067 inimest. Neist 1 573 inimese (76,1%) haigusjuhtum on lõpetatud, 494 inimese puhul (23,9%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 tuhande inimese kohta on 11,4.

Eestis on kokku tehtud ligi 145 tuhat esmast testi, nendest 2 325 ehk 1,6 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Kuidas peatada koroonaviiruse levik?

  • Kõige efektiivsem meede nakkuse vältimiseks on distantsi hoidmine.
  • Rahvarohketes kohtades ja eriti siseruumides, kus ei ole võimalik teiste inimestega distantsi hoida, on soovitav kanda ka maski.
  • Kinniseid rahvarohkeid kohti tuleks võimalusel vältida.
  • Järgida tuleb kätehügieeni ehk teisisõnu: käsi tuleb pesta tihti.
  • Kätepesuks tuleb kasutada sooja vett ja seepi, avalikes kohtades alkoholipõhist käte desinfitseerimisvahendit.
  • Aevastamisel või köhimisel tuleb oma suu ja nina katta ühekordse salvrätiga. Kasutatud salvrätt tuleb koheselt visata prügikasti ja seejärel käed puhastada. Salvrätikut puudumisel kasuta oma varrukat (küünarvarre osa), mitte paljast kätt.
  • Haigena tuleb püsida kodus, seda ka kergete sümptomitega.
  • Mistahes haigussümptomite puhul tuleb kahtlustada koroonaviirust ja helistada oma perearstile.
  • Laadi Google Play või App Store’i kaudu oma telefoni mobiilirakendus HOIA, mis teavitab sind, kui oled olnud lähikontaktis koroonaviiruse kandjaga. Samuti saad nii anonüümselt teavitada teisi kasutajaid enda haigestumisest. Rakenduse kasutajate telefonid vahetavad omavahel anonüümseid koode ning riik, rakenduse tootja ega telefoni tootja ei saa teada, kes kellega lähikontaktis oli. Loe lisa www.hoia.me
    COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

Teema: Koroonaviirus

Lisas: pistik | Lisatud: 27.08.2020 10:56 | Uuendatud: 27.08.2020 10:56

Kommenteeri

BB-kood:


Smailid:
RõõmusNäitab keeltNaljakasKuriKurb
Nimi:

E-mail:

Kommentaar:


Vaata lisaks

Täna, 19. aprillil 2024 on Eestis peamiselt pilves ilm

Täna, 19. aprillil on Eestis peamiselt pilves ilm. Pärastlõunal hakkab Ida-Eestis lund ja lörtsi sadama, õhtu poole võib ka tuisata. Sajuala laieneb loode suunas ja teedel suureneb libeduseoht. Puhub kirde- ja põhjatuul 4-11, puhanguti 13, põhjarannikul ja Peipsi ääres kuni 15 m/s, õhtul pöördub tuul järk-järgult loodesse. Õhutemperatuur on -1..+4°C.

Täna, 18. aprillil 2024 on Eestis pilves selgimistega ilm

Täna, 18. aprillil on Eestis pilves selgimistega ilm, õhtupoolikul pilved hõrenevad. Kohati võib vähest vihma ja lörtsi sadada. Puhub valdavalt kirde- ja idatuul 4-10, rannikul puhanguti kuni 14 m/s. Õhutemperatuur on 3..8, põhjarannikul kohati kuni 1°C.

Täna, 17. aprillil 2024 on Eestis pilves selgimistega ilm, mitmel pool sajab vihma või lörtsi

Täna, 17. aprillil on Eestis pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab vihma, sekka võib tulla ka lörtsi. Puhub põhjakaare tuul 3-9, rannikul puhanguti kuni 12 m/s. Õhutemperatuur on 5..9, põhjakaare tuulele avatud rannikul kuni 3°C.

Täna, 16. aprillil 2024 on Eestis pilves selgimistega ilm, võimalik vähene vihm

Täna, 16. aprillil on Eestis pilves selgimistega ilm. Ennelõunal kohati võimalik vähene vihm, pärastlõunal sajab mitmel pool vihma, õhtul võib sekka tulla lörtsi. Puhub muutliku suunaga tuul 1-7, pärastlõunal Lääne-Eestis põhjakaare tuul 3-9 m/s. Õhutemperatuur on 5..10, rannikul kohati 3°C.

Mängi online mänge

Kaardimängud, puzzled, mahjong, võidusõit ja palju muud meelelahutust nii suurtele kui väikestele poistele ja tüdrukutele

Sünnipäeva e-kaardid

Saada tervitused digitaalselt e-kaardiga nii kaugele kui lähedale ja tee kõik rõõmsaks!

Sünnipäeva luuletused

Otsid luuletust või salmi, et see lisada kaardile, siit leiad kindlasti sobiva!

Teine Maailmasõda | Tihend | Silver | Motokross Online | EYTK | Vormel-1.ee | Ralliportaal.ee | WordPressi uudised ja õpetused