Koroonaviirus Eestis, 29. oktoober: ööpäevaga tehti 82 positiivset testi

Kommenteeri - Koroonaviirus Eestis, 29. oktoober: ööpäevaga tehti 82 positiivset testi

Koroonaviirus Eestis, 29. oktoober: ööpäevaga tehti 82 positiivset testi

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1 739 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 82 testi tulemus osutus positiivseks.

Vaata ka: Koroonaviirus maailmas ja Eesti koroonaviiruse kaart ja statistika

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 44 inimesel. Ida-Virumaale lisandus 17 ja Raplamaale kolm ja Viljandimaale kaks. Järvamaale, Jõgevamaale, Läänemaale, Pärnumaale, Põlvamaale, Tartumaale, Valgamaale ja Võrumaale lisandus üks uus juhtum. Kaheksal positiivse testi tulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht. Reeglina on sellisel juhul tegemist välismaalastega.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 52,07.

Harjumaa juhtumitest 34 laekusid Tallinna.  Kuue Harjumaa juhtumi puhul on tegemist varasema nakatunu lähikontaktsetega. Neli Harjumaa juhtum on sisse toodud Venemaalt, Belgiast ja Horvaatiast. Ülejäänud juhtumite asjaolud on selgitamisel.

Põhja regionaalosakonna jälgimisel on üle 2 300 inimese, kellest 413 on haigestunud. Kokku saab põhja regionaalosakonna tööpiirkonnas eristada 12 kollet: esimese töökoha koldega on seotud 42, teise töökoha koldega kaheksa ning kolmandas töökoha koldes on kaheksa haigestunut. Perekonna koldes on viis inimesest. Esimeses kooli koldes on kuus ja  teises kooli koldes on viis haigestunut.  Neljandas töökoha koldes on 10 nakatunut ning viiendas töökoha koldes kokku kuus inimest. Peokoldes on 17 inimest. Kuuendas töökoha koldes on kaheksa haigestunut. Hooldekeskuse koldes on 32 inimest. Täna lisandus seitsmes töökoha kolle, kus on kuus inimest.

Eelmise ööpäevaga lisandus 26 Viru vangla kinnipeetava testitulemus, tänahommikuses üldstatistikas kajastuvad neist kaheksa, sest kõik Viru vangla positiivsed proovid  pole veel tervise infosüsteemi lisatud. Kuuel juhul nakatuti Ida-Virumaal pere või tuttavate kaudu, ühel juhul saadi nakkus läbi töökontakti ja üks juhtum toodi sisse Venemaalt. Ida regiooni tööpiirkonnas on 11 aktiivset kollet: Kohtla-Järve kooli koldega on seotud 11 ja Ida-Virumaa pereliikmete ja tuttavate koldega kaheksa inimest. Jõhvi kooli koldega on seotud üheksa ja Jõhvi hooldekeskuse koldega 21 haigestunut. Sillamäe esimese kooli koldega on seotud 36 ja teise kooli koldega üheksa inimest. Meelelahutusasutuse koldega on kokku seotud 10 haigusjuhtu. Narva töökoldes on seitse inimest ja lasetaia koldes kuus. Narva-Jõesuu töökoha koldes on üheksa inimest. Vangla koldes on 31 inimest.

Ida regionaalosakonna jälgimisel on üle 700 inimese, kellest haigestunud on 134.

Jõgevamaale, Valgamaale ja Võrumaale  lisandunud juhtumite puhul on tegemist varasemate nakatunute lähikontaktsetega. Viljandimaa uued juhtumid on samuti varasemate nakatunute lähikontaktsed. Tartumaa ja Põlvamaa  juhtumite nakatumiste asjaolud veel selgitamisel. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on üle 300 inimese, kellest 46 on haigestunud. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on üks aktiivne kolle, milleks on 20 inimesega Jõgevamaa töökoha kolle.

Pärnumaa uu juhtumi puhul saadi nakkus läbi perekontakti. Läänemaa nakatumise asjaolud on veel selgitamisel. Lääne regionaalosakonna jälgimisel on üle 180 inimese, kellest 38 on haigestunud.

Haiglaravil vajab 34 inimest

29. oktoobri hommikuse seisuga viibib haiglas 34 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel on üks patsient. Koju saadeti üks inimene. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati kolm (üks avati tagantjärgi).

Tänaseks on haiglates lõpetatud 544 COVID-19 haigusjuhtumit 530 inimesega.

29. oktoobri seisuga on tervenenud 3 684 inimest. Neist 2 704 inimese (73,4%) haigusjuhtum on lõpetatud, 980 inimese puhul (26,6%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on kokku tehtud üle 258 000 esmase testi, nendest 4 671 ehk 1,8 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Viiruse leviku pidurdamine on igaühe vastutus

Viiruse leviku peatamine ja ühiskonna avatuna hoidmise tagab meie kõigi vastutustundlik käitumine. Koroonaviirus levib inimeselt inimesele ja igal inimesel on väga oluline roll viiruse leviku piiramisel.

Testi tuleb end esimesel võimalusel. Viimasel ajal on näha asümptomaatiliste viirusekandjate osakaalu kasvu. Samuti on suurenenud positiivsete testide osakaal ööpäevaga tehtud testide hulgas, mis viitab ohule, et tekkida võib viiruse varjatud levik. Terviseamet kutsub ka kergete haigusnähtude korral kõiki inimesi testima minema!

Laadi Google Play või App Store’i kaudu oma telefoni mobiilirakendus HOIA, mis teavitab sind, kui oled olnud lähikontaktis koroonaviiruse kandjaga. Samuti saad nii anonüümselt teavitada teisi kasutajaid enda haigestumisest. Rakenduse kasutajate telefonid vahetavad omavahel anonüümseid koode ning riik, rakenduse tootja ega telefoni tootja ei saa teada, kes kellega lähikontaktis oli. Loe lisa www.hoia.me

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

Tervise ja heaolu infosüsteemide keskuse (TEHIK) andmetel on tänase seisuga HOIA mobiilirakendust alla laaditud 167 231 korda ja haigeks märkinuid 154.


Teema: Koroonaviirus

Lisas: pistik | Lisatud: 29.10.2020 11:43 | Uuendatud: 29.10.2020 11:43

Kommenteeri

BB-kood:


Smailid:
RõõmusNäitab keeltNaljakasKuriKurb
Nimi:

E-mail:

Kommentaar:


Vaata lisaks

Ilm täna, 28. märtsil on Eestis vähese ja vahelduva pilvisusega peamiselt sajuta

Ilm täna, 28. märtsil on Eestis vähese ja vahelduva pilvisusega peamiselt sajuta. Puhub kagu- ja idatuul 4-10, puhanguti kuni 14 m/s. Õhutemperatuur on 8..14, rannikul kohati kuni 5°C.

Puugirihm kassile

Kui vanasti ei kardetud üldse puuke, siis viimastel aastatel on üha enam räägitud nii borrelioosist kui ka entsefaliidist ning nendega kaasnevatest tagajärgedest. Puugid võivad liikvel olla juba varakevadel (kui pole väga külm talv olnud), mistõttu me ei pruugi isegi veel aimata, et ilma soojenemisel üle 7 kraadi, võib looduses juba massiliselt puuke leiduda.

Õhu puhastamine loob kõigile tervisliku sisekliima

Kui päike välja piilub ja termomeetri näidud tõusevad, kogevad paljud meist õhus leiduva saaste tõttu tekkivaid hingamisraskuseid. Ebameeldivuste vältimiseks on väga oluline hoolitseda siseõhu puhtuse ja kvaliteedi eest, eriti juhul, kui peres on ka lapsi.

Täna, 25. märtsil 2024 on Eestis peamiselt pilves ilm, sajab vihma ja lörtsi

Täna, 25. märtsil on Eestis peamiselt pilves ilm, õhtu poole pilvisus hõreneb. Mitmel pool sajab vihma ja lörtsi, hommikupoolikul ka lund. Hommikul ja õhtul on kohati udu ning võib olla libedaid teelõike. Tuul on muutliku suunaga 1-7 m/s. Õhutemperatuur on 0..+5°C.

Mängi online mänge

Kaardimängud, puzzled, mahjong, võidusõit ja palju muud meelelahutust nii suurtele kui väikestele poistele ja tüdrukutele

Sünnipäeva e-kaardid

Saada tervitused digitaalselt e-kaardiga nii kaugele kui lähedale ja tee kõik rõõmsaks!

Sünnipäeva luuletused

Otsid luuletust või salmi, et see lisada kaardile, siit leiad kindlasti sobiva!

Teine Maailmasõda | Tihend | Silver | Motokross Online | EYTK | Vormel-1.ee | Ralliportaal.ee | WordPressi uudised ja õpetused