Edukad Eesti ettevõtted 2020. aastal

Edukad Eesti ettevõtted 2020. aastal

Edukad Eesti ettevõtted 2020. aastal

2020 on olnud erakordselt imelik aasta, kus kogu maailma on raputanud suured muudatused. Lisaks inimestele on muutused mõjutanud ka ettevõtteid kõiksugu erinevates valdkondades. Suurem osa Eesti ettevõtetest katsub pead vee peal hoida, kuid samas on ka firmasid, mis on tõusnud see aasta uutesse kõrgustesse. Järgnevalt heidame pilgu peale mõningatele selle aasta edukamatele Eesti ettevõtetele.

Veriff

Selle aasta märtsi keskpaigas valiti EY Eesti Aasta Ettevõtjaks noor Veriffi asutaja Kaarel Kotkas. Veriffi näol on tegemist ettevõttega, mille peamiseks tegevusvaldkonnaks on kaitsta ettevõtteid ja nende kliente identiteedipettuste ja -varguste eest. Võtame näiteks konto avamise teenuse pangas: kui varem tuli selle jaoks pangakontorisse kohale minna, siis tänu Veriffi pakutud lahendusele saab seda teha mugavalt kodust lahkumata, kirjutab Postimees. Kuna see aasta on näost näkku suhtluse osakaal oluliselt vähenenud, siis nõudlus Veriffi isikutuvastuse tootele on ligi 20% suurenenud ja võib eeldada, et need numbrid on igakuiselt ainult tõusuteel. Lisaks kaasati teises kvartalis 14 miljoni euro suurune investeering, mis annab tulevikutoiminguteks veelgi rohkem tegutsemisruumi.

Bondora

Laenuärid on alati olnud populaarsed ja viimastel aastatel on kogu laenuprotsess tehtud oluliselt lihtsamaks ja kiiremaks. 2020 ei ole raha laenamise osas mingi erand. Ilmselt enamus meist on vähemalt korra elus laenu võtnud. Olgu selleks siis näiteks soodne väikelaen, kodulaen, kiirlaen või hoopis muud sorti erakorraline laen. Lisaks pankadele ja sõpradelt laenamisele tegelevad laenudega ka mitmed krediidifirmad. Eestlaste seas on näiteks üks populaarsemaid ja usaldusväärsemaid brände kindlasti Bondora. Ettevõtte juhi Pärtel Tombergi sõnul on nad kriisiks hästi valmistunud ja jätkavad täistuuridel tegutsemist edasi. Bondora üheks trumbiks on kindlasti see, et lisaks laenude võtmisele saavad seal inimesed ka laena anda ja seega tekitada endale passiivse sissetulekuallika.

Transferwise

Ilmselt ei saa mitte üheski Eesti edukate ettevõtete artiklis mainimata jätta ka Transferwise’i. Transferwise on Eesti tehnoloogiafirmade absoluutne lipulaev, mis pakub 2011. aastast alates inimeselt inimesele rahaülekandeteenust üle kogu maailma. 2020. aasta seisuga on Transferwise’il üle 8 miljoni kliendi, kes teevad ligi 4 miljardi euro väärtuses ülekandeid iga kuu. 2020. juulikuu andmete põhjal on klientide arv järjepidavalt kasvamas. Peale viimast aktsiate müüki on firma väärtus tõusnud juba viie miljardi USA dollarini., mis annab palju lootust ka tulevikuks.

Nordecon ja Merko Ehitus

Veidikene ehk üllatuslikult on esimene poolaasta ka ehitusettevõtetele vägagi positiivne olnud. Nordeconi käive kasvas teises kvartalis aastaga veerandi võrra ja ulatus 81,9 miljoni euroni, kirjutab Delfi Ärileht. Merkol seevastu teise kvartali käive vähenes 5 protsenti, kuid ettevõtte koondkasum kasvas massiivselt 272 protsenti. Ilmselt on aasta teises pooleks siiski oodata numbrite osas kukkumist, kuna tellimuste arv ehitus ja kinnisvarasektoris on vähenemas, kuid sellegipoolest on Nordecon ja Merko Ehitus väga kindlal positsioonil.

Kokkuvõte

Kokkuvõtvalt võib öelda, et 2020 on digivaldkonnas tegutsevate ettevõtete aasta. Ettevõtted, kes saavad kõik oma toimingud ära teha läbi veebi ja pakkuda klientidele lahendusi digitaalselt, suudavad suurema tõenäosusega elada üle 2020. aasta ja isegi oma käibeid suurendada. Ideaalseteks näideteks saamegi tuua Veriffi ja muidugi Transferwise’i. Muidugi on ka erandeid Nordeconi ja Merko Ehituse näol, kuid see näitab seda, et kui tööde arv väheneb, siis pöördutaks esmalt Eesti maastikul tuntud ja kogenud firmade poole. Väiksematel ehitusfirmadel võib sellises olukorras keerulisemaks minna. Kindlasti on Eestis veel sel aastal edukaid ettevõtteid, näiteks nagu Bolt, Cleveron ja Fractory, kuid nendest räägime lähemalt juba järgmine kord.

Lisas: pistik | Lisatud: 15.09.2020 14:44 | Uuendatud: 15.09.2020 14:44

Vaata lisaks

Täna, 27. oktoobril 2024 on Eestis valdavalt pilves ilm, esineb udu ja uduvihma

Täna, 27. oktoobril 2024 on Eestis valdavalt pilves ilm. Ennelõunal püsib kohati udu ja sajab uduvihma, hilisõhtul jõuab saartele vihmasadu. Puhub lõunakaare tuul 2-8, pärastlõunal tugevneb Lääne-Eestis lõuna- ja edelatuul 5-10, õhtul rannikul puhanguti 15, saarte läänerannikul kuni 18 m/s. Õhutemperatuur on 9..12°C.

Täna, 26. oktoobril 2024 on Eestis pilves ilm, mitmel pool sajab vihma

Täna, 26. oktoobril 2024 on Eestis pilves ilm. Mitmel pool sajab vihma. Õhtul tekib kohati udu. Puhub lõunakaare tuul, pärastlõunal pöördub saartel läände ja loodesse 2-8 m/s. Õhutemperatuur on 7..12°C.

Pay N Play – üks hasartmängumaailma suurimaid innovatsioone

Kõik, kes on viimase 5 aasta jooksul hoidnud kätt hasartmängumaailma pulsil või külastanud mõnda uut veebikasiinot, on avastanud midagi täiesti uuenduslikku: Pay N Play kasiinod, mida kutsutakse ka kontovabadeks või kiirkasiinodeks.

Täna, 25. oktoobril 2024 on Eestis pilves selgimistega ilm, sajab vähest vihma

Täna, 25. oktoobril 2024 on Eestis pilves selgimistega ilm. Kohati sajab vähest vihma. Puhub lääne- ja edelatuul 3-9, rannikul 5-11, puhanguti kuni 15 m/s. Õhutemperatuur on 10..13°C.

Sünnipäeva e-kaardid

Saada tervitused digitaalselt e-kaardiga nii kaugele kui lähedale ja tee kõik rõõmsaks!

Teine Maailmasõda | Tihend | Silver | Motokross Online | EYTK | Vormel-1.ee | Ralliportaal.ee | WordPressi uudised ja õpetused