Segastes oludes toimunud Aserbaidžaani GP võitis Perez

Kommenteeri - Segastes oludes toimunud Aserbaidžaani GP võitis Perez

Segastes oludes toimunud Aserbaidžaani GP võitis Perez

Segastes oludes toimunud Aserbaidžaani GP võitis Sergio Perez (Red Bull), punkte ei saanud kumbi MM-sarja liidritest, Max Verstappen (Red Bull) katkestas ning Lewis Hamilton (Mercedes) lõpetas 16. kohal.

Seda, et asjad käest võivad minna andis aimu eile peetud kvalifikatsioon. Ajasõidus sõitis seina ja lõhkus oma masina tervelt viis pilooti - Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo), Lance Stroll (Aston Martin), Daniel Ricciardo (McLaren), Yuki Tsunoda (Alpha Tauri) ja Carlos Sainz (Ferrari). Kui Sainzi seinaga jõu katsumine välja arvata siis teistel juhtudel oli tegu võidukihutajate endapoolse sõiduveaga. Sainzi õnnetuse põhjustas Tsunoda väljasõit, hispaanlasel ei jäänud muud üle kui ka oma masina pidurdus pikale lasta, et kokkupõrget vältida rada blokeeriva jaapanlase autoga.

Võistlussõidu start õnnestus kadudeta läbida ning otseselt sõitjate endapoolsete insidentidega sõidus kokku puutuda ei tulnud. Segadust põhjustas senini teadmata põhjustel esinenud äkiline rehvide purunemine peasirge läbimisel - suurel kiirusel rehvi purunemist koges esimesena sõidu keskpaiku Stroll ning viis ringi enne sõidu lõppu ka sõidu liider olnud Max Verstappen (Red Bull). Mõlema masinad paiskusid täiskiirusel rajapiiretesse.

Verstappeni katkestamise järel esialgu jätkati mõned ringid kollaste lippudega ja siis peatati võistlus üldse punaste lippudega kui sõita jäi veel kaks ringi. Võistlusele anti uus start paigaltlähtest paremusjärjestuse järgi mis oli enne Verstappeni rehvipurunemisest tingitud rajapiiretese paiskumist.

Kordusstarti alustas parimalt kohalt Perez ning kuigi esialgu tundus, et teisest stardiruudust hea lähte saanud Hamilton tõusis liidriks kestis see seis ainult esimese kurvini, valitseva maailmameistri pidurdusteekond läks pikaks ning ta pidi raja kõrvalt lisa võtma ja langes sõitjaterivi lõppu.

Sõidu võitiski Perez, tema seljataga käis aga tihe rebimine teisele ja kolmandale kohale. Teisele kohale tõusis Hamiltoni eksimuse järel Sebastian Vettel (Aston Martin), tema seljataga tihedalt Pierre Gasly (Alpha Tauri) ja Charles Leclerc (Ferrari), viimased vahetasid paaril viimasel ringil vähemalt korra kohad, lisaks sekkus nende heitlusse Lando Norris (McLaren). Finišilipu alt tuli teisena üle Vettel ning kolmandana Gasley, seejärel Leclerc.

Uudise foto: Red Bull Racing


Seotud võistlus

Lisas: pistik | Lisatud: 06.06.2021 21:30 | Uuendatud: 06.06.2021 22:15

Aserbaidžaani GP 2021 sõit TOP 10

SõitjaMeeskondAeg
1.Sergio PerezMehhikoRed Bull3:33.686
2.Sebastian VettelSaksamaaAston Martin+ 1.385
3.Pierre GaslyPrantsusmaaAlphaTauri+ 2.762
4.Charles LeclercMonacoFerrari+ 3.828
5.Lando NorrisSuurbritanniaMcLaren+ 4.754
6.Fernando AlonsoHispaaniaAlpine+ 6.382
7.Yuki TsunodaJaapanAlphaTauri+ 6.624
8.Carlos SainzHispaaniaFerrari+ 7.709
9.Daniel RicciardoAustraaliaMcLaren+ 8.874
10.Kimi RäikkönenSoomeAlfa Romeo+ 9.576

Kommenteeri

BB-kood:


Smailid:
RõõmusNäitab keeltNaljakasKuriKurb
Nimi:

E-mail:

Kommentaar:

Seotud uudised

Seotud videod


Vaata lisaks

Täna, 29. märtsil on Eestis pilves selgimistega ilm, sajab vihma

Täna, 29. märtsil on Eestis pilves selgimistega ilm. Sajab vihma. Hommikul on rannikul paiguti udu. Õhtu poole Edela-Eestis pilvisus hõreneb ja sajuvõimalus väheneb. Tuul pöördub kõikjal edelasse ja tugevneb 4-10, puhanguti kuni 15 m/s. Õhutemperatuur on 4..9, Kirde-Eestis kuni 12°C.

Ilm täna, 28. märtsil on Eestis vähese ja vahelduva pilvisusega peamiselt sajuta

Ilm täna, 28. märtsil on Eestis vähese ja vahelduva pilvisusega peamiselt sajuta. Puhub kagu- ja idatuul 4-10, puhanguti kuni 14 m/s. Õhutemperatuur on 8..14, rannikul kohati kuni 5°C.

Puugirihm kassile

Kui vanasti ei kardetud üldse puuke, siis viimastel aastatel on üha enam räägitud nii borrelioosist kui ka entsefaliidist ning nendega kaasnevatest tagajärgedest. Puugid võivad liikvel olla juba varakevadel (kui pole väga külm talv olnud), mistõttu me ei pruugi isegi veel aimata, et ilma soojenemisel üle 7 kraadi, võib looduses juba massiliselt puuke leiduda.

Õhu puhastamine loob kõigile tervisliku sisekliima

Kui päike välja piilub ja termomeetri näidud tõusevad, kogevad paljud meist õhus leiduva saaste tõttu tekkivaid hingamisraskuseid. Ebameeldivuste vältimiseks on väga oluline hoolitseda siseõhu puhtuse ja kvaliteedi eest, eriti juhul, kui peres on ka lapsi.

Mängi online mänge

Kaardimängud, puzzled, mahjong, võidusõit ja palju muud meelelahutust nii suurtele kui väikestele poistele ja tüdrukutele

Sünnipäeva e-kaardid

Saada tervitused digitaalselt e-kaardiga nii kaugele kui lähedale ja tee kõik rõõmsaks!

Sünnipäeva luuletused

Otsid luuletust või salmi, et see lisada kaardile, siit leiad kindlasti sobiva!

Teine Maailmasõda | Tihend | Silver | Motokross Online | EYTK | Vormel-1.ee | Ralliportaal.ee | WordPressi uudised ja õpetused